Mobiele internet abonnementen

Wie kon ooit bedenken dat het nog eens de normaalste zaak van de wereld zou worden om, overal ter wereld, internet tot je beschikking te hebben? Internet op mobiel is nog steeds bezig te groeien en er zijn tegenwoordig zoveel verschillende internetbundels verkrijgbaar, dat het gewoon ondoenlijk is om de beste internetabonnement af te sluiten voor uw gevoel. Immers: elke verschillende bundel heeft vaak ook weer zijn eigen kenmerken en, afhankelijk van wat men wil, zijn eigen doel of soort gebruikers. Wij gaan in dit artikel niet uitgebreid in op bijvoorbeeld specificaties over snelheid, datalimiet, roaming, gigabytes en dergelijke. Wel proberen wij u in het kort duidelijk te maken welk soort mobiele internet mogelijk voor u het best geschikt is.

In het kortweg kunt u kiezen voor internetten op uw laptop, uw GSM-toestel of voor op uw Tablet c.q. Notebook.

Al deze producten neemt u overal mee naartoe waar u wilt en het is natuurlijk erg handig wanneer u hiermee goed en het liefst ook nog zo voordelig mogelijk kunt internetten.

Internet voor op uw iPad of notebook

Met de komst van de tablet pc’s, bijvoorbeeld de iPad waar ook in zekere zin Notebooks onder vallen, is er ook een nieuw soort internet geboren. Waar mensen in het voorheen massaal kozen voor een internetoptie op de GSM, waren providers nu genoodzaakt om dit ook goed mogelijk te maken voor op de Tablets en Notebooks. De meeste modellen hebben al de mogelijkheid om gebruik te maken van een Wifi-netwerk, maar dit is niet altijd voorhanden. Om dit op lossen kunt u kiezen om een internetkaart aan te schaffen. Dit zijn prepaidkaarten en kunt u in combinatie met een Dongel gebruiken. De Dongel lijkt op een USB-stick, u kunt deze in bijvoorbeeld uw iPad stoppen. In de Dongel stopt u uw microsimkaart en u hebt mobiel internet op uw Tablet waar u ook maar bent. Opwaarderen van dit internet-tegoed kan meestal via de websites van de aanbieder.

Op uw mobiele telefoon

Kortweg zijn er voor op uw GSM drie verschillende soorten internet te verkrijgen.

1. Prepaid

2. Internet-only

3. Bellen, sms-en en internetten ineen.

Het meest bekende is nog altijd punt 3. Maar in veel gevallen, omdat u bijvoorbeeld alleen belt via Skype, zou een Internet-only abonnement ook een prima alternatief zijn. Er zijn tegenwoordig redelijk veel aanbieders die dit aanbieden. Prepaid-internet is nog steeds te koop maar echt voordelig is het niet. Een goed alternatief voor wanneer u nauwelijks op het World Wide Web te vinden bent is het wel.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.abeltelecom.nl/mobiel-internet">
Twitter