De SD kaart

Een SD kaart… Wat is dat eigenlijk? De SD kaart is een geheugenkaart waar je data op kunt opslaan of vervoeren. Weinig mensen kennen de SD kaart en dat is jammer, aangezien het zo’n handige gadget kan zijn! Vrijwel elke camera maakt gebruik van een SD kaart om de geschoten foto’s en video’s op op te slaan, maar dat zie je niet aan de buitenkant omdat de SD ingang goed in het design van de camera verwerkt zit.

Er zijn 2 soorten SD kaarten: de SD kaart en de Micro SD kaart. Daar onder zijn er weer een aantal soorten te verdelen: SD, SDHC en SDXC.

SD en MicroSD

De eerste SD kaarten heetten SD en MicroSD. Deze behoren nu tot de categorie ‘standaard’ en er zijn inmiddels veel uitbreidingen (SDHC, SDXC). De MicroSD en SD kaart hebben maar 2GB en een relatief lage lees- en schrijfsnelheid. De consumenten waren al snel aan nieuwe, betere kaarten toe… De SDHC kaart was geboren.

SDHC en MicroSDHC

De SDHC kaart is een verbeterde versie van de SD kaart. Natuurlijk is er ook een MicroSDHC kaart ontwikkeld, de verbeterde versie van de MicroSD kaart. SDHC staat voor ‘Secure Digital High Capacity’ en heeft dus meer opslagcapaciteit en betere specificaties. Hierdoor kunnen de SDHC kaarten sneller grotere hoeveelheden data overzetten van en naar de SD kaart.

SDXC en MicroSDXC

En natuurlijk bleef het niet bij de SDHC kaarten, en kwam er nóg een upgrade. De SDHC kaarten waren niet goed genoeg voor de échte ‘diehards’, dus kwamen er SDXC kaarten en MicroSDXC kaarten. Nog meer ruimte, nog hogere lees- en schrijfsnelheden.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.abeltelecom.nl/accessoires">
Twitter