In de markt van de mobiele telefonie vinden er de laaste jaren veel veranderingen plaats. Denk bijvoorbeeld eens terug aan het tijdperk in de jaren ‘90 waarmee je naar een zogehete “GreenPoint” toe moest om mobiel te kunnen bellen. GreenPoints waren zendmasten met een bereik van ongeveer 150 meter. Alleen als je binnen het bereik van de GreenPoint stond kon je bellen. Deze GreenPoints stonden op plekken waar veel mensen kwamen. Bijvoorbeeld op parkeerplaatsen en bij restaurants. Mensen die opgegroeid zijn zonder mobiele telefoon kunnen dit nog goed herinneren maar voor de jeugd van tegenwoordig is dit haast niet voor te stellen. Binnen een periode van 25 jaar is de markt compleet veranderd. Wij spraken over mobiel internet met webhosting bedrijf Vimexx.nl.

Het eerste serieuze mobiele netwerk heette 2G en daarna kwam logischerwijs 3G. Het 3G netwerkt bood niet genoeg snelheid voor de gebruikers om gemakkelijk en snel te internetten. Sindskort is er ook het 4G-netwerk. Het 4G-netwerk is in Nederland geïntroduceerd in het jaar 2013. De eerste providers die dit netwerk toentertijd aanboden waren Vodafone, T-Mobile en KPN. Met dit nieuwe netwerk is het mobiel gebruik van internet in een stroomversnelling geraakt. Hier plukken veel ondernemers de vruchten van doordat mobiel internet nu vaker gebruikt wordt dan welk ander medium dan ook. Door het gebruik te maken van het 4G is het eenvoudiger om grote hoeveelheden data te versturen en te ontvangen. Deze opvolger van het 3G netwerk zorgt voor een veel snellere verbinding met het internet op alle mobiele apparaten.

Snelheid
De snelheid van het internet kan met 4G wel oplopen tot 50mb/s. Dit is ruim voldoende om bijvoorbeeld te gamen of video’s te kijken zonder al te veel haperingen. Er zijn enkele dingen die de snelheid beïnvloeden.

 • Zendmasten
 • Vroeger hadden de zendmasten een zeer beperkt bereik. Dit bereik was slechts 150 meter. Tegenwoordig zijn er veel betere masten en heeft de gemiddelde zendmast een bereik van 35 kilometer(!).

 • Hosting
 • De snelheid van de hosting van de website die je bezoekt is ook erg belangrijk. Als de hosting van de website die je bezoek slechts is duurt het alsnog erg lang. Dit is alleen te vermijden door degene die de webhosting regelt en kun je zelf niks aan doen.

 • Woonplaats
 • In de Randstad is tegenwoordig overal 4G dekking door alle providers. In de minder stedelijke gebieden in Nederland nog niet overal. Kijk dus van te voren goed of er in jouw regio al 4G dekking is bij jouw provider.

  RSS
  Follow by Email
  Facebook
  Google+
  https://www.abeltelecom.nl/de-opkomst-van-mobiel-internet">
  Twitter