Je herkent het vast: jouw laptop gaat kapot. Grote kans dat de laptop niet meer werkt en niet meer te repareren valt. Tenminste, dat denk je. Veel mensen zonder veel verstand van laptops en computer zaken zullen snel het bijltje erbij neer leggen. Vaak hebben ze geen idee waar de fout precies ligt. In dat geval denken ze maar aan 1 ding: het kopen van een nieuwe laptop of PC. Dit artikel zal een aantal van de meest voorkomende computerproblemen doornemen. Vergeet niet een reactie te schrijven als je wel eens eerder last hebt gehad van computerproblemen!

Schade #1: Scherm kapot

Ikzelf ben een keer stom genoeg geweest om met mijn laptop in mijn handen de trap op te lopen. Helaas struikelde ik. Gevolg: een kapotte scherm met een deuk aan de zijkant van de behuizing. Een duur grapje, aangezien de lokale computerreparateur de behuizing moest repareren en een nieuw scherm moest plaatsen. Het zou mij 400 euro kosten. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor reparatie bij Smart-Repair.nl, een bedrijf met verschillende vestigingen in Nederland. Voor mij is het belangrijk om een goed scherm te hebben zonder barsten en glassplinters. Wil je zelf ook een laptop scherm laten repareren? Klik hier voor meer informatie.

Schade #2: Langzame computer

Hoe ouder een computer is, hoe langer de computer wordt. De harde schrijf is om de zoveel tijd aan vervanging toe. In plaats van het kopen van een nieuwe laptop, kan je er ook voor kiezen om een nieuwe harde schrijf te kopen. Er is keuze uit verschillende soorten, maten en werkgeheugen. Om de laptop sneller te laren draaien, kan je het beste kiezen voor een SSD, ook wel solid state drive genoemd. In feite “upgrade” je je oude harde schrijf voor een nieuw en veel sneller exemplaar. Er is keuze uit vele soorten solid state drives. Kies altijd een exemplaar met voldoende werkgeheugen. Heeft jouw oude harde schrijf een opslag van 1TB, maar gebruik je maar een fractie van de opslag? Het is dan verstandiger om voor een kleiner exemplaar te gaan, bijvoorbeeld een 500GB solid state drive.

Schade #3: Batterij is snel leeg

Naarmate een laptop of computer ouder wordt, gaat de batterij sneller leeg. Het kost ook meer moeite en tijd om een computer helemaal op te laden. In het geval dat uw laptop al na 20 minuten uitvalt, kunt u het beste de batterij vervangen.

Conclusie

In conclusie kunnen wij wel veronderstellen dat laptops en computers gerepareerd kunnen worden door middel van het vervangen van onderdelen. Dit is goedkoper dan het kopen van een nieuw exemplaar. Het repareren van een laptop kan gezien worden als een goedkopere manier om een laptop nieuw leven in te blazen!

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.abeltelecom.nl/laptop-repareren">
Twitter