Het aantal mensen in Nederland die gebruik maken van Macbooks is erg hoog ten opzichte van andere Europese landen. Van Macbooks tot iMacs, Apple verkoopt verschillenden soorten computers en laptops. Mensen die merktrouw zijn (mensen die altijd een Apple zullen kopen, ook als de concurrent goedkoper is) kiezen bijna altijd voor Apple. Apple gebruikers hebben hoogstwaarschijnlijk ook andere Apple producten, waaronder een iPhone of een iPad. Het bedrijf hanteert een “one-product, one solution”. Het besturingssysteem is per product hetzelfde.

Laptops en computers gaan sneller leeg naarmate het apparaat ouder wordt. Het is een veelvoorkomend probleem dat je te laat bent om het apparaat op tijd op te laden. Het gevolg is dat je computer of laptop uit gaat terwijl je bezig bent met een project of een opdracht. Zo nu en dan gebeurt het dat je je oplaadkabel vergeten bent. Veel mensen zijn dan haastig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn/haar laptop op te laden. Creatieve oplossingen zijn er, echter is dit niet aan te raden. Dit artikel zal een aantal oplossingen bespreken die in de media veel zijn voorgekomen. Om het nog een keer te herhalen, maak GEEN gebruik van deze manieren!

De magnetron als oplader

Zo nu en dan verschijnen er weer filmpjes dat een het opladen van een device door middel van een magnetron DE oplossing. Beloftes worden er gemaakt dat jouw computeraccu binnen 5 minuten weer vol is. Trap hier niet in! De radioactieve straling kan ervoor zorgen dat het apparaat explodeert! Zeg dan maar dag tegen je magnetron en je Macbook…

Appel tegen de dorst

Hetzelfde kunnen we zeggen over het gebruik van meerdere appels om de accu op te laden. Hoe raar het ook klinkt, appels kunnen stroom opwekken. Het gebruik van appels om een accu op te laden is dan weer een ander verhaal. Je zult duizenden appels moeten kopen en in verbinding zetten om een klein beetje stroom op te wekken. In praktijk zal het werken, maar het is niet rendabel of interessant voor de gewone gebruiker.

Edelmetalen

Koper en Zink zijn edelmetalen die gebruikt worden voor het maken van batterijen accu’s. Je kan zelf een batterij in elkaar zetten met behulp met koperdraad en een plaatje gemaakt van zink. In feite geleid elektriciteit door beide metalen in verbinding te zetten. De metalen zorgen ervoor dat verschillende krachten (positieve en negatieve) aan het werk worden gezet.

De oplossing

De echte oplossing is natuurlijk een ouderwetse oplader. Gewone opladers zijn veiliger en gaan lange mee dan de oplossingen die eerder gegeven zijn. Andere accessoires (bijvoorbeeld een laptop tas of een cover) zorgen er weer voor dat een Macbook uit beveiligd is voor val-schade. Zelf een Macbook cover kopen? Klik hier voor meer informatie over het bestellen van een Macbook cover.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.abeltelecom.nl/top-3-manier-opladen-macbooks">
Twitter