De voordelen van IP-telefonie

IP-telefonie wordt ook wel Voice over IP genoemd, kortweg VoIP. Hierbij wordt het internet gebruikt om spraak te transporteren. Binnen bedrijven wordt veel gebruik gemaakt van één telefooncentrale, waardoor kosten kunnen worden bespaard en werknemers 99% van de tijd bereikbaar zijn voor eventuele klanten.

Voice over IP in Nederland
De laatste paar jaren is het gebruik van VoIP enorm toegenomen in Nederland. Begin 2012 waren er ruim zes miljoen telefoonaansluitingen die gebaseerd zijn op VoIP. Telecombedrijf KPN is nog steeds marktleider op het gebied van vaste telefonie, maar voelt de hete adem van Ziggo in de nek. Beide bedrijven verzorgen ook ‘Hosted VoIP’, wat betekent dat VoIP telefonie via een willekeurige internetverbinding wordt geleverd.

Voordelen IP-telefonie
De voordelen van VoIP zakelijk zijn onder andere dat een intern bedrijfstelefoonnummer gekoppeld kan worden aan een IP-adres. Iemand die thuis werkt, kan daardoor ook via een intern telefoonnummer bereikt worden. Bovendien is het mogelijk voor werknemers onderling om gratis te telefoneren. Hetzelfde geldt voor verschillende vestigingen van hetzelfde bedrijf. Hierdoor worden kosten bespaard.

Andere voordelen zijn dat alle telefooncentrales geschikt zijn voor VoIP telefonie. Dat geldt tenminste voor bedrijven die organisaties als VM1 inschakelen om hulp te bieden op het bied van VoIP zakelijk. Als bedrijf krijg je nog maar één overzichtelijke factuur binnen, in plaats van bijvoorbeeld 5 facturen die onoverzichtelijk zijn en allemaal ongeveer hetzelfde zeggen.

Nadelen IP-telefonie
Het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn met VoIP telefonie. Zo is het erg storingsgevoelig. Tegenwoordig is dit gelukkig enorm verbeterd in vergelijking met de afgelopen jaren. Wanneer je Voice over IP gebruikt, heb je een eigen stroomvoorziening nodig. Bij traditionele analoge toestellen is dit niet het geval.

Bekijk zelf eens de mogelijkheden van VoIP (zakelijk). Voor bedrijven met veel werknemers en meerdere vestigingen is het zeker een aanrader. Welk bedrijf wil er nu niet kosten besparen

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.abeltelecom.nl/voip">
Twitter