refurbished-iphonesIn de loop der jaren is de smartphone steeds belangrijker geworden voor veel mensen over de hele wereld. Aanvankelijk werd een mobiele telefoon natuurlijk alleen maar gebruikt om mee te bellen en dat was al heel wat. Buiten op straat je vrienden kunnen bellen, zonder draad, gewoon met een draagbare telefoon, wie had dat ooit kunnen bedenken? Tegenwoordig is een mobiele telefoon veel meer dan dat. Er wordt niet alleen maar mee gebeld, we surfen er ook het hele internet mee rond. Want relatief snel na de introductie van mobiel bellen deed mobiel internet zijn intrede. En dat was het moment dat er veel ging veranderen. Aanvankelijk was mobiel bellen en zeker mobiel internet erg duur, maar binnen de kortste keren daalden de prijzen en werd mobiel internet voor zo goed als iedereen toegankelijk.

Bijna iedereen heeft een smartphone

Doordat de prijzen zo daalden konden steeds meer mensen een smartphone met mobiel abonnement aanschaffen. Natuurlijk zijn er grote verschillen in prijs onder smartphones, waarbij je voor de duurdere modellen zoals bijvoorbeeld de iPhone 7 diep in de buidel moet tasten. Maar er zijn tegenwoordig ook zogenaamde refurbished toestellen op de markt, zeg maar gereviseerde smartphones die niet van nieuw zijn te onderscheiden, maar wel veel goedkoper zijn in aanschaf. Een refurbished iPhone bijvoorbeeld, is een paar honderd euro goedkoper dan een nieuw exemplaar. Veel mensen hebben dus nu een smartphone tot hun beschikking, maar er zijn ook veel mensen die hun smartphone bijna altijd bij zich hebben.

Het gaat ver natuurlijk, maar er zijn zelfs mensen die hun smartphone onder de douche gebruiken. In Japan is dat heel gewoon, sterker nog, de smartphones worden daar waterproof gemaakt om die reden. In Japan bestaan smartphones al veel langer dan in de rest van de wereld, dus alles gaat ook op dat gebied net even sneller. Hoe je goed wast en tegelijkertijd op je smartphone kijkt is een ander verhaal natuurlijk. Wellicht dat er veel langer de tijd genomen wordt voor een douche, maar dat terzijde.

Smartphone mee naar bed

Zelfs in bed zijn mensen nog constant bezig met hun smartphone. Nog even de laatste berichtjes lezen of het weer van morgen bekijken. Er zijn zelfs mensen die met hun smartphone in de hand in bed in slaap vallen. Echt bevorderlijk voor een goede nachtrust lijkt me dat niet, maar dat lijkt me evident. Feit blijft dat onze mobiele telefoon een steeds belangrijkere rol in ons leven is gaan spelen.

RSS
Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.abeltelecom.nl/we-nemen-de-smartphone-overal-mee-naar-toe">
Twitter